Schapen drijven

Veel rassen zijn oorspronkelijk gefokt voor het werken met de schapen.


Het werken met de schapen is op een gegeven moment uitgegroeid tot een sport waarin de kwaliteiten van de hond tot uiting komen in een parcours waarlangs de schapen gedreven worden.
We geven les in het schapen drijven aan beginners met andere rassen dan de Border Collie.
Border Collies kunnen overal terecht maar helaas blijkt het niet altijd even gemakkelijk te zijn om met een ander ras les te krijgen in het schapen drijven.

tl_files/fotoalbum/hondensport/Eline met de schapen.JPG

We hebben in de loop van de jaren zoveel verschillende rassen (Australian sheperds, pyrenese herdershonden, bearded collies, bobdales, beaucerons, Duitse herders, Tatra’s et cetera) gehad voor lessen in het schapen drijven en sommige honden blijken ware natuurtalenten!
Natuurlijk zijn er ook honden die een schaap niet zien staan.

Door de bank genomen vinden de meeste honden die oorspronkelijk gefokt zijn voor het werken met de schapen, de schapen dus wel leuk. Alleen ze werken natuurlijk niet allemaal hetzelfde. Ieder ras lijkt zijn eigen werkbenadering te hebben.

tl_files/fotoalbum/hondensport/cattle dog aan het drijven.jpg

Voor ons is dat in de loop van de tijd heel leerzaam , interessant en ook leuk gebleken!  

We vinden het leuk om honden en bazen kennis te laten maken met het werken met de schapen. We geven les in de basisbegrippen van het schapen drijven. Vaak blijkt het ook een heel praktische oefening in gehoorzaamheid. Waarbij de schapen het middel zijn. Het is belangrijk om je hond onder controle te krijgen/hebben.

De lessen worden individueel verzorgd

tl_files/fotoalbum/hondensport/Old Englisch sheepdog bij de schapen.jpg