Treiball

Hierbij haal ik Corina Meijer aan die Treibball in Nederland heeft geintroduceerd, de instructeuropleidingen verzorgt en ook de keurmeesteropleidingen leid. Beide (instructeur en keurmeesteropleiding) zijn door ons gevolgd.

Treibball is een in Nederland nog jonge sport Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont. In Duitsland en Zwitserland is het een populaire sport, waar eigenlijk hele diverse rassen aan meedoen.

tl_files/fotoalbum/hondensport/DSC_0092.jpg

Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Van alle honden die we hier te gast hebben gehad bij Treibball sprong een Vlinderhondje er in positieve zin uit!
Alle honden kunnen dit dus eigenlijk doen, mits ze willen samenwerken met hun baasje.

In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de “outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt. Op wedstrijden in Nederland is er ook nog de mogelijk om een spelvariant te lopen. Dit kan van alles zijn, afhankelijk van het niveau.

tl_files/fotoalbum/hondensport/DSC_0151.jpg

Enkele spelvariaties zijn: parcours afleggen met een bal, dirigeren/sturen, tijd-gambling. Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Wat doen wij nu met Treibball Wij geven individuele als groepslessen.

tl_files/fotoalbum/hondensport/DSC_0111.jpg

Wilt u graag iets met uw hond doen wat niet belastend is en vind u het leuk om iets met een balsport te doen dan is Treibball misschien iets voor u.